Universifly

Proiectul ÎNSOȚEȘTE-NE LA BORDUL CARIEREI
prin care s-a înființat Școala de Stewardese Cluj
s-a finalizat cu succes în luna decembrie 2015

Continuarea acestui proiect o reprezintă UniversiFLY – EASA Flight Attendant School, care va oferi șanse reale de instruire și angajare a tuturor celor care doresc “să fie la înălțime”!
Pentru detalii vizitați www.universifly.com!

Mediatizare

Comunicate de presă

Comunicat de presă lansare proiect

COMUNICAT DE PRESÄ‚
(28.05.2014)

Astăzi, 28.05.2014, a avut loc conferința de lansare a proiectului “ÎNSOȚEȘTE-NE LA BORDUL CARIEREI!” ID 126726, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investește în oameni!” și implementat de SC RSC CONSULTING SRL.

Managerul de proiect, doamna Steluța Racolța a prezentat activitățile proiectului care vor fi desfășurate în cele 18 luni de implementare, respectiv în perioada 1 mai 2014 - 1 noiembrie 2015.

Obiectivul general al proiectului este de a îmbunătăți capacitatea de ocupare pe piața muncii pentru femei. Prin acest proiect, 564 de femei vor fi sprijinite prin diferite măsuri pentru a li se maximiza șansele de ocupare în raport cu alte persoane care dețin deja competențe și abilități.
Prin intermediul acestui proiect, candidatele eligibile vor beneficia de cursuri de calificare (350 femei), respectiv specializare (214 femei) în ocupația de însoțitor de bord.

Programele de formare profesională vor fi autorizate de Autoritatea Națională pentru Calificări și Autoritatea Aeronautică Civilă din România. Certificatele de absolvire și atestatele de membru al echipajului de cabină vor fi recunoscute în toate țările Uniunii Europene.

Grupul țintă va fi selectat printr-o metodologie de identificare a persoanelor care întrunesc cerințele minime specifice ocupației de însoțitor de bord și un scurt interviu din care să rezulte aptitudinile comportamentale, esențiale unei astfel de ocupații. Această etapă de prescreening se va derula în 8 orașe importante din România, din cele 8 regiuni de dezvoltare: Cluj-Napoca (Cluj), Pitești (Argeș), Brașov (Brașov), București (Ilfov), Craiova (Dolj), Galați (Galați), Suceava (Suceava) și Timișoara (Timiș).

Cursurile vor avea loc la Cluj-Napoca, iar candidatele care au domiciliul în alt oraș, vor beneficia de cazare și masă gratuit.

Sesiunile de instruire vor respecta metodologia de formare și proporția impusă de legislație, 1/3 teorie și 2/3 practică. În cadrul proiectului se va achiziționa un simulator de zbor care le va permite cursantelor să exerseze o mare varietate de scenarii realiste (inclusiv incendiu și fum, depresurizare, aterizare de urgență și amerizare).

 

Persoană de contact:

Ing. dipl. Racolța Steluța
Manager de proiect

Director general S.C. RSC CONSULTING S.R.L.
Tel.: 0264 596161, 0744 623582
Email: steluta.racolta@rsc-consulting.ro; stewardese@rsc-consulting.ro 

Galerie foto

Comunicat de presă lansare proiect

Descarcă